Nieuws

Ruwvoerteelt: Meer melk van eigen voer

Gepubliceerd op
9 juni 2016

Op dinsdag 21 juni organiseert KTC De Marke samen met ForFarmers voor de derde keer op rij een open dag met het thema "Meer melk uit eigen voer". Waar laat u opbrengst liggen bij de ruwvoerteelt en hoe kan u de benutting van ruwvoer verbeteren? Wat is de beste aanpak? Ontdek het op het Ruwvoerplatform Melkers van Morgen.

Tijdens deze dag staat het optimaliseren van uw eigen geteelde ruwvoer centraal. Alle belangrijke onderwerpen rondom de ruwvoerteelt komen aan bod, waaronder: grasteelt, gras doorzaaien, maisteelt, conservering, Kringloopmanagement en het meten van de gewasopbrengst. U kunt verschillende demovelden bezichtigen, maar ook demonstraties bijwonen. Zo kunt u zien hoe ruitzaai van maïs in z'n werk gaat. Verder kunt u zich door specialsten laten informeren op elk onderdeel van de ruwvoerteelt.

KringloopWijzer en spuitlicentie

Naast de demonstraties en het bezichten van de velden zullen ook de resultaten uit het project 'Vruchtbare Kringloop Achterhoek' worden gepresenteerd. Hierbij is aandacht voor de toepassingen van de KringloopWijzer in de praktijk, zoals bijvoorbeeld het nemen van grondmonsters. Verder kunt u tijdens deze dag punten halen voor uw spuitlicentie.

Meer informatie

Toegang is gratis en afmelden voorafgaand is niet nodig, behalve als u tijdens de dag uw spuitlicentie voor de module teelt wilt verlengen. Hieronder vindt meer informatie en kunt u zich aanmelden voor deelname aan de gewasbeschermingslicentie.

U bent van harte welkom op dinsdag 21 juni van 9:15 tot 16:30 op KTC De Marke, Roessinkweg 2, Hengelo (Gld.).

Info over gewasbeschermingslicentie verlengen

Gewasbeschermingslicentie, module Teelt verlengen
Voor verlenging van de gewasbeschermingslicentie, module Teelt, is een ochtend- en middagronde georganiseerd. U moet zich hiervoor melden om 9.00 uur of 12.30 uur bij de tafel van het AOC. Vergeet niet uw licentiekaart en een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. De kosten bedragen €30,- en worden achteraf gefactureerd.
Wanneer u wilt deelnemen is het noodzakelijk vooraf in te schrijven via www.forfarmers.nl/mvmlicentie of telefonisch of telefonisch via de receptie T: 0573 28 88 00. Dit kan tot en met 17 juni 2016.