SDDDC study visit

Nieuws

SDDDC Studiebezoek

Gepubliceerd op
4 oktober 2016

Vanuit het Sino Dutch Dairy Development Centre (SDDDC), een samenwerking tussen de Chinese Agricultural University, Royal FrieslandCampina en Wageningen University & Research, bracht een groep Chinezen vrijdag, 23 september een bezoek aan Wageningen Campus. De deelnemers hebben in een week tijd kennis genomen van de Nederlandse zuivelsector: “from grass to glass”. Het dagprogramma betrof een bezoek aan het RIKILT, een lunch in het restaurant van de toekomst en een bezoek aan het innovatiecentrum van Royal FrieslandCampina.

Programma

Jeannette Leenders, communicatie adviseur van het RIKILT, en dr. Hans Mol, specialist natuurlijk toxinen en pesticiden, trapten de dag af door een introductie te geven over RIKILT inclusief een case study in het laboratorium. De deelnemers kregen tijdens de case study interessante achtergrond informatie te horen over dioxines en over mogelijke pathways en hoe deze in grote concentraties in de melk terecht kunnen komen. De deelnemers waren onder de indruk van het pand, en de bijbehorende laboratoria.

In dezelfde ochtend heeft dr.ir. Kasper Hettinga, universitair hoofddocent, een introductie verzorgd over de vakgroep Agrotechnology and Food Sciences, waarbij de deelnemers met name erg nieuwsgierig werden toen het onderwerp kweekvlees ter sprake kwam. De centrale vraag vanuit de delegatie was; Is dit dé oplossing voor de wereldwijde voedselproblematiek? Dit zorgde vervolgens voor een interessante discussie!

Aan de hand van een aantal interessante onderzoeken heeft ir. Sipke-Joost Hiemstra, programmaleider bij de organisatie eenheid Genomica, de Animal Sciences Group geïntroduceerd. Een mooi voorbeeld is dat  genetische selectie alleen effect heeft als er rekening wordt gehouden met de omgeving waar de dieren zich in bevinden. Dit leverde interessante vragen op!

Na een ietwat onwennige start in het restaurant van de toekomst, hebben de deelnemers heerlijk kunnen lunchen. Het middagprogramma bestond uit een korte bezichtiging van de bibliotheek in het Forum en een bezoek aan het innovatiecentrum van Royal FrieslandCampina.

Kortom, het betrof wederom een zeer geslaagd studiebezoek vanuit het SDDDC samenwerkingsverband! Meer informatie over het SDDDC programma vindt u hier.

Meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen met Maarten, programmamanager Dier.