Nieuws

SDG-conferentie: samenwerking essentieel voor duurzame ontwikkeling

Gepubliceerd op
29 augustus 2018

Op 30 en 31 augustus vindt de SDG-conferentie plaats in Wageningen. Honderden deelnemers gaan dan kijken hoe de sustainable development goals van de Verenigde Naties gerealiseerd kunnen worden. Wat motiveert deze deelnemers? Resource publiceert een interviewreeks.

Etharin Cousin, voormalig directeur van het United Nations World Food Programme, wil zowel in ontwikkelingslanden als de VS ‘food deserts’ bestrijden. Dat zijn situaties waarin gemeenschappen geen toegang hebben tot gezond voedsel. Zij ziet hierbij een sleutelrol voor gemeenschappelijke acties: “Je hebt alle partijen nodig bij duurzame ontwikkeling”.  

Marijn Faling, promovendus bij Bestuurskunde, richt zich op hoe beleidsondernemers kunnen bijdragen aan klimaat slimme landbouw. Om verschillende partijen op één lijn te krijgen is het cruciaal dat beleidsondernemers het vraagstuk op verschillende manieren kunnen framen. “Ze moeten verschillende boodschappen naast elkaar hebben om hetzelfde idee te verkopen aan verschillende partijen”.

Arthur Mol is als Rector Magnificus van de universiteit betrokken bij 12 van de 17 Sustainable Development Goals. De rol van de WUR is volgens hem om kennis te vergaren en te delen, zowel over de problemen als over de oplossingsrichtingen. Daarbij is samenwerking, partnerships, heel belangrijk. “We hebben anderen nodig om iets te bereiken”.

De volledige verhalen van Etharin Cousin, Marijn Faling en Arthur Mol zijn te lezen op de site van Resource, net als de eerdere delen uit de serie.

Etharin Cousin wil bedrijven betrekken bij duurzame ontwikkeling. ©Etharin Cousin
Etharin Cousin wil bedrijven betrekken bij duurzame ontwikkeling. ©Etharin Cousin
Marijn Faling gelooft dat beleidsondernemers de voedselzekerheid kunnen vergroten. ©Marijn Faling
Marijn Faling gelooft dat beleidsondernemers de voedselzekerheid kunnen vergroten. ©Marijn Faling

Lees meer