Nieuws

SDG-conferentie: visies in de strijd tegen honger

Gepubliceerd op
23 augustus 2018

Op 30 en 31 augustus vindt de SDG-conferentie plaats in Wageningen. Honderden deelnemers gaan dan kijken hoe de sustainable development goals van de Verenigde Naties gerealiseerd kunnen worden. Wat motiveert deze deelnemers? Resource publiceert een interviewreeks.

Linda Veldhuizen is post doc bij de leerstoelgroep Plantaardige Productiesystemen. Zij wil honger in de wereld bestrijden door met het concept Missing Middle afstand tussen productie en consumptie en lokaal en globaal aan te pakken. ‘Een belangrijke stap in deze transformatie van voedselsystemen is denk ik gedragsverandering’. 

Lawrence Haddad, directeur van de Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN), wil met GAIN de consumptie van gezonde voeding stimuleren in de wereld. Dit streeft hij voorname na bij de meest kwetsbare groepen. ‘Het belangrijkste is dat we het oncomfortabel maken voor regeringen om niets te doen tegen honger’.

De volledige verhalen van Linda en Lawrence zijn te lezen op de site van Resource, waar tevens de rest van de serie zal verschijnen.

Linda Veldhuizen wil lokale en globale omstandigheden verbinden.
©Albert Sikkema

Lees meer