SWEEPER consortium demonstreert paprika oogstrobot

SWEEPER consortium demonstreert paprika oogstrobot

6 juni 2018

Op woensdag 4 juli a.s. van 15:00 tot 18:00 uur kunnen telers, toeleveranciers en de pers de eerste live demonstratie zien van de SWEEPER paprikaplukrobot. Deze demonstratie zal gegeven worden bij Kwekerij "De Tuindershoek" in IJsselmuiden, één van de partners uit dit internationale onderzoeksproject. De BU Glastuinbouw van Wageningen University & Research, coördineert het project waaraan ook partners uit Zweden, Israël en België deelnemen.

De SWEEPER robot is de eerste paprika oogstrobot ter wereld die in een commerciële kas zal worden gedemonstreerd. SWEEPER concentreerde zich de afgelopen drie jaar op het oogsten van paprika, waarvan in Europa jaarlijks 1.3 miljoen ton wordt geproduceerd. Het consortium verwacht dat het resultaat binnen enkele jaren zal leiden tot een marktintroductie van de robot. Dit onderzoeksresultaat bevestigt de leidende rol van Europa op het gebied van het high-tech agro-robotica onderzoek en versterkt het concurrentievermogen van de Europese glastuinbouwsector.

Deelnemen aan de demo

Voor deelname aan de demo is aanmelden verplicht omdat er maximaal 50 personen kunnen deelnemen. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan chantal.pont@wur.nl, deelname is gratis. Meer informatie en het definitieve programma is te vinden op: www.sweeper-robot.eu.

Over SWEEPER

SWEEPER is een partnerschap tussen Wageningen University & Research, paprikateler De Tuindershoek BV, de Umea Universiteit in Zweden, de Ben-Gurion Universiteit in Israël en het Proefstation voor de Groenteteelt en Bogaerts Greenhouse Logistics uit België. Het onderzoek is financieel ondersteund door het Horizon 2020-programma van de Europese Unie en in Nederland mede door de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen.