SWU Thymos zoekt nieuwe bestuursleden!

8 januari 2021

Ben jij aan het denken wat je volgend jaar wil gaan doen? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Heb je behoefte aan een studiebreak en hou je van sport? Dan is een bestuursjaar bij SWU Thymos iets voor jou!

Het Dagelijks Bestuur (DB) van SWU Thymos bestaat uit zes personen: een voorzitter, secretaris/vicevoorzitter, penningmeester, commissaris publiciteit en twee commissarissen sport. Alle zes bestuursleden hebben een volledige bestuursbeurs en zetten zich dagelijks voor de volle 100% in voor de studentensport in Wageningen.

Momenteel zijn we nog op zoek naar de volgende functies:

• Penningmeester: De penningmeester beheert alle financiën van Thymos. De penny is verantwoordelijk voor de verschillende subsidies, materialen en de kas. Houd je ervan om met geld bezig te zijn, dan is deze positie iets voor jou.
  • Commissaris Sport: De com sports organiseren alle activiteiten en evenementen en daarnaast de verschillende interne competities. De com sports regelen ook de workshops en clinics tijdens de sportdagen van de AID.
  • Commissaris Publiciteit: De com pub is verantwoordelijk voor de promotie van alles wat Thymos doet. Heb je ooit een poster van Thymos gezien, dan is deze gemaakt door de com pub!

Onze doelstelling is het creëren van een zo gunstig mogelijk sportklimaat door middel van het bieden van de benodigde faciliteiten (in samenwerking met Sports Centre de Bongerd (SCB)) en het organiseren van evenementen. Wij organiseren in een jaar meer dan 30 sportactiviteiten! Dit zijn uiteenlopende activiteiten zoals de Thymos Experiences, toernooien en terugkerende evenementen.

Op het moment zijn er 32 studentensportverenigingen, wiens belangen wij behartigen op verschillende manieren. Daarnaast ondersteunen wij ook de oprichting van nieuwe studentensportverenigingen, nu zijn we bijvoorbeeld bezig met de oprichting van een duikvereniging. Tenslotte behartigen wij de belangen van ongebonden sporters die geen lid zijn bij een vereniging.

Part-time bestuur

Thymos biedt komend jaar voor het eerst ook een part-time bestuursfunctie aan. Als part-time Thymos bestuur kan je (deels) vakken volgen naast je bestuursjaar. Zo kan je ervaringen opdoen die je niet kan leren op de universiteit, zonder veel studievertraging op te lopen.

Als je wilt solliciteren voor een bestuursjaar bij SWU Thymos kan je een mail sturen naar swu.thymos@wur.nl met daar bijgevoegd een motivatiebrief van maximaal 2 A4-tjes waarin onderstaande dingen zijn opgenomen en je CV.

• Welke studie doe je? Hoeveelste jaar student ben je?

• Wat zijn jouw aanrakingspunten met sport? En met de Wageningse sportwereld?
  • Ben je al actief geweest in besturen en/of commissies? Noem ze, wat heb je hiervan geleerd?
  • Wat is jouw motivatie om in het bestuur van SWU Thymos te gaan?
  • Heb je al nagedacht over een mogelijke functie binnen het bestuur? Welke functie(s) zou je willen doen en waarom? Welke functie(s) zou je niet willen doen en waarom?
  • Waar ben je goed in? En wat wil je nog leren tijdens je bestuursperiode?
  • Wat zijn je positieve en negatieve eigenschappen? Hoe kan dit bijdragen aan het Thymos bestuur en waar moeten anderen rekening mee houden?

Als je nog vragen hebt, mag je altijd langskomen op ons kantoor of bellen naar 0317-482746.

Met sportieve groet,

Dagelijks Bestuur SWU Thymos 2020/2021