Persbericht

Saldoberekening maken? Raadpleeg KWIN-V op uw tablet!

Gepubliceerd op
2 oktober 2014

Vanaf nu maakt u als varkenshouder met KWIN 2.0 eenvoudig saldo- en kostprijsberekeningen op uw tablet of computer. Gewoon aan de keukentafel of vanaf de bank.

Als varkenshouder wilt u regelmatig inzicht in het economisch resultaat op uw bedrijf. Door uitgangspunten als prijzen voor voer, biggen en vlees en technische kengetallen in te vullen, kunt u naast het KWIN-saldo een bedrijfsspecifiek saldo of kostprijs berekenen. Hiermee krijgt u zelf meer inzicht in uw situatie en staat u sterker als u overlegt met adviseur of financier. Op www.kwin.nl kunt u meer informatie vinden.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Handboek

Behalve de rekentool, kunt u ook nog steeds het handboek KWIN-Veehouderij raadplegen. Het handboek Kwantitatieve Informatie Veehouderij (KWIN-Veehouderij) is een jaarlijkse uitgave van Wageningen UR Livestock Research. Het boek bevat statistische prijsinformatie over veehouderijbedrijven en normen voor het maken van (saldo)berekeningen, bedrijfsevaluaties en begrotingen. De uitgave leent zich voor verschillende doeleinden. De normen geven inzicht in de hoogte van de prijzen op middellange termijn. Bij de normen staat een toelichting over de inhoud, de wijze van berekening en de bron van de gegevens.

Abonnement

U kunt zich eenvoudig abonneren op de rekentool door u aan te melden via www.kwin.nl. U hebt voor € 30 per jaar altijd en overal toegang tot deze applicatie.

Het abonnement op het KWIN-Veehouderij 2014-2015, digitaal handboek kost € 62 per jaar.  

De papieren versie is beschikbaar voor € 69 per boek, voor veehouders € 49.