Samen werken aan een gezonde & duurzame eetomgeving in de wijk

23 maart 2021

Wageningen University & Research en Universiteit Utrecht werken binnen de Regio Deal Foodvalley samen aan een gezonde en duurzame eetomgeving in de wijk.

Onze ambitie: Een gezonde en duurzame eetomgeving in de wijk

We willen samen met gemeenten en andere stakeholders uit de regio Foodvalley en de stad Utrecht aan de slag om gezonde en duurzame eetomgevingen in de wijk te creëren en evalueren. In de infographic vindt u een aantal voorbeelden van initiatieven waar u aan kunt denken. U kunt zich nu aanmelden om interesse te tonen.

Onze aanpak: Co-creatie met gemeenten, stakeholders en inwoners

Om een gezonde en duurzame eetomgeving te realiseren is het belangrijk om alle stakeholders in de wijk te betrekken. Iedere stakeholder wordt daarom onderdeel van dit project. De stakeholders zullen hun ervaring en wensen vanuit de wijk meenemen en de onderzoekers zullen hier hun wetenschappelijke kennis aan bijdragen. Doordat iedereen onderdeel is van het proces, werken we gezamenlijk aan het realiseren van een gezonde en duurzame eetomgeving (“co-creatie”).

Doet u mee?

Wij zijn nu op zoek naar gemeenten en stakeholders die op korte termijn een gezondere en duurzamere eetomgeving willen creëren om inwoners te ondersteunen in het optimaliseren van hun voedselkeuzes.

Geef uw interesse door

Wilt u met ons samenwerken aan een gezondere en duurzamere eetomgeving in uw gemeente? Dit is uw kans. Maak uiterlijk 12 april 2021 uw interesse kenbaar via het formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.