Samenwerking bekrachtigd met Australische tuinbouwpartijen

3 november 2016

Cockatoo Island, 3 november 2016. Diverse Australische partijen en Wageningen Academy hebben vandaag een ‘Memorandum of Understanding’ MoU getekend in het bijzijn van het Nederlands Koninklijk paar, dat op staatsbezoek is in Australië en Nieuw-Zeeland.

Horticulture Innovation Australia, University of Tasmania en Lincoln University hebben een MoU getekend met Wageningen University & Research, vertegenwoordigd door Janine Luten, directeur van Wageningen Academy. De MoU bekrachtigt de nieuwe samenwerking, gericht op de ontwikkeling van een ‘Masterclass in Horticultural Business.’

Het doel van de samenwerking is het vergroten van onderlinge samenwerking tussen enkele van de grootste tuinbouwproducenten in de wereld. De masterclass richt zich op Australische entrepreneurs, werkzaam in de tuinbouw en ondersteunt  bij de verdere professionalisering van hun eigen onderneming om zodoende de gehele tuinbouwindustrie een stap verder te brengen.

Wageningen Academy, als vertegenwoordiger van Wageningen University & Research zal het programma ontwikkelen in nauwe samenwerking met de hoofdpartner, Universiteit van Tasmanië, die verantwoordelijk is voor de accreditatie en training op locatie. Het programma gaat begin 2017 van start.