Nieuws

Schrijf in je agenda! Webinar: ‘De kracht van vragen stellen’; een Socratisch gesprek over de publieke gezondheid.

Gepubliceerd op
1 oktober 2020

Het Nederlands Congres Volksgezondheid nodigt je uit voor het online webinar op 13 oktober 2020. ‘De kracht van vragen stellen’; een Socratisch gesprek over de publieke gezondheid.

Sinds begin dit jaar hebben we wereldwijd te maken met het coronavirus. Dit heeft een enorme impact op alles en iedereen. Zowel zakelijk/economisch, als persoonlijk. Eén van de consequenties is dat (grotere) evenementen niet meer kunnen plaatsvinden. Helaas kon daarom de 2020 editie van het NCVGZ ook niet doorgaan. Als online alternatief wordt dit najaar een online webinar aangeboden.

Out of the box 
We zijn van mening dat de beweging naar meer aandacht voor gezondheid in de samenleving actueler en urgenter is dan ooit. De publieke gezondheid maakt zich daar sinds jaar en dag hard voor. Maar die beweging gaat niet vanzelf omdat ze bij uitstek dwars door en over bestaande systemen heen gaat. Het is daarom noodzakelijk om creatief te zijn en buiten gebaande paden te gaan; out-of-the-box denken én handelen dus.
 
Dat gaan we doen – onder de bezielende leiding van Puck van Dijk - met de methode van het Socratische gesprek; een beproefde methode om anders te leren denken/kijken. 

We gaan op zoek naar de juiste vragen en leren écht te luisteren naar de ander.  Met als doel: een betere, heldere communicatie en verdieping van het collectieve denken. We hopen zo vanuit het NCVGZ podium en stimulans te geven aan bottom up veranderingen vanuit de publieke gezondheid zelf.

Wat kun je verwachten van het webinar?
- Een interactief college over de kracht van vragen stellen

  • de nauwkeurigheid van het luisteren
  • wat een 'juiste' vraag is
  • wat stilte kan betekenen in een gesprek
  • wat de kracht van het samenvatten is
  • wat de kracht en de tekortkomingen van taal zijn

- Concrete tips en toepassingen in de praktijk van de publieke gezondheid
- Korte interactieve oefeningen

Datum           dinsdag 13 oktober a.s.
Tijd                10.00-11.30 uur
Locatie          online sessie
Kosten           gratis
Aanmelden    vooraf via deze link

We hopen je online te zien op 13 oktober!