Scriptieprijs voor studente Humane voeding

24 februari 2016

Ze stuurde zonder verwachtingen haar scriptie in naar de NVVL, het Nederlandse netwerk van voedingskundigen. En tot haar verbazing won zij, Elly Mertens, studente bij Humane voeding, de ‘NVVL-afstudeerprijs 2016 voor het Wetenschappelijk Onderwijs’.

Het bestuur van de NVVL – ‘Network for Food experts’ - kwam tot de slotsom dat de inzending van Elly Mertens vanuit de categorie Wetenschappelijk Onderwijs alle eer toekwam met de scriptie: Overall diet in relation to cardiovascular incidence and risk markers: Evidence from the Caerphilly Prospective Study.

De scriptie kwam tot stand onder begeleiding van Marianne Geleijnse van de afdeling Humane voeding van Wageningen University en Oonagh Markey van de University of Reading.

De HBO-scriptie prijs die de NVVL toekent ging naar Kevin Langelaar van Inholland Delft, Food Commerce & Technology met de scriptie Umani taste determination. Optimal umani taste determination using yeast extract combinations.

Tijdens het NVVL-symposium op 24 maart 2016 zal de prijs worden uitgereikt in de vorm van een cheque ter waarde van € 500, een sculptuur en een oorkonde. Daarnaast mogen de winnaars een korte presentatie houden.