Persbericht

Sebastiaan Berendse wordt directeur Waardecreatie WUR

Gepubliceerd op
18 januari 2017

De raad van bestuur van Wageningen University en Research heeft drs. Sebastiaan Berendse, CEMS Master in International Management, (40) per 1 maart 2017 benoemd tot directeur van de nieuw te vormen afdeling Waardecreatie.

De in Rotterdam afgestudeerde bedrijfskundige Berendse wordt verantwoordelijk voor het ontwikkelen en coördineren van de activiteiten van WUR om met de ontwikkelde kennis meer economische en maatschappelijke waarde te realiseren. Waardecreatie wordt, naast onderzoek en onderwijs, een volwaardige pijler van de organisatie.

Berendse is sinds 2012 werkzaam bij KplusV Organisatie advies BV en heeft verschillende functies vervuld op het terrein van business development, valorisatie, innovatieclusters, start- en scale up support. Doordat hij van 2003 tot 2008 heeft gewerkt bij de TU Delft, is hij goed bekend met de wereld van technisch georiënteerd onderwijs en onderzoek. Van 2008 tot 2012 werkte hij bij het ministerie van Economische Zaken op het gebied van internationale samenwerking in research, development en innovatie als coördinator van het Innovatie Attaché netwerk. In zijn functies bij KplusV en het ministerie heeft hij regelmatig gewerkt met aan WUR gelieerde organisaties en binnen het domein van WUR op het gebied van cleantech en biobased economy.