Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC) viert eenjarig bestaan

Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC) viert eenjarig bestaan

8 december 2014

De samenwerking tussen Royal FrieslandCampina, China Agricultural University en Wageningen UR, met als doel de ontwikkeling op gebied van productiviteit, veiligheid en kwaliteit van de zuivelsector in China te verbeteren, bestaat één jaar. De drie presidenten, Cees t Hart, Ke Bingsheng en Louise O. Fresco gaven op 2 december jl. tijdens een feestelijke viering in Peking, een presentatie over de bereikte doelen en toekomstige ambities. Janine Luten, Directeur Wageningen Academy woonde de feestelijkheden bij.

Het Nederlandse bedrijf CRV (rundveeverbetering) is tijdens een officieel tekenmoment als 4e partner lid geworden van de SDDDC samenwerking. Na het officiële ochtendprogramma was er ’s middags een conferentie voor de Chinese zuivelsector. Maandag 1 december mocht de pers alvast een kijkje nemen op de demofarm Zonghdi, die er voor de gelegenheid spik en span uitzag. Inmiddels is er in een jaar al veel bereikt. Zo zijn er twee Chinese PhD studenten in Wageningen begonnen en komen twee Chinese docenten binnenkort een jaar meedraaien met de groep van Professor Wouter Hendriks (diervoeding) en Professor Van Trijp (marktkunde en consumentengedrag). Regelmatig komen er groepen uit de Chinese zuivelsector voor een “dairy experience” naar Nederland en levert Wageningen Academy docenten voor trainingen aan de Chinese farmmanagers op de demofarm in Peking.

SDDDC2.jpg