Nieuws

SonoForce++ X-reeks en C-reeks zuiveringsinstallaties PureBlue goedgekeurd

Gepubliceerd op
17 januari 2018

Op 16 januari 2018 heeft de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw een positief oordeel gegeven over het zuiveringsrendement van de PureBlue SonoForce++ X-reeks en C-reeks zuiveringsinstallaties.

De installatie verwijdert de gewasbeschermingsmiddelen uit het lozingswater met een geavanceerd oxidatieproces op basis van dosering van waterstofperoxide en UV. Een ultrasoon systeem staat in voor het langdurig schoonhouden van de kwartsbuizen. De SonoForce++ X-reeks is een installatie die alleen lozingswater kan zuiveren. De SonoForce++ C-reeks is een gecombineerde installatie voor ontsmetting van recirculatiewater en zuivering van lozingswater. De unit is eind oktober 2017 getest door de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research, volgens het meetprotocol dat is vastgesteld door het Platform Duurzame Glastuinbouw. Hierdoor is de BZG-lijst nu uitgebreid tot dertien goedgekeurde zuiveringsinstallaties.

Voor meer informatie over de installaties kan contact worden opgenomen met de betreffende toeleveranciers. Voor informatie over het laten testen van een zuiveringsinstallatie volgens het meetprotocol kunt u contact opnemen met Jim van Ruijven (jim.vanruijven@wur.nl; 03174 81387).