Persbericht

Sportbeurs voor Wageningse studente

Gepubliceerd op
15 april 2015

De Wageningse studente Evelien Donkers die haar studie combineert met topsport, krijgt een beurs van het Fonds Niels Smith van 1000 euro. De studente Food Technology is judoka. De beurs is bedoeld als bijdrage in de kosten voor materiaal en deelname aan toernooien en maakt het mogelijk naast de studie topsport te bedrijven.

Foto: Guy Ackermans

Evelien Donkers (24 jaar) hoort bij de subtop van judoƫnd Nederland. Zij judoot in de Duitse 1 Bundesliga en werd recent nog 3e in de klasse onder de 78 kg op een internationaal toernooi in Belgiƫ. De beurs wil zij onder andere gebruiken om haar deelname aan internationale toernooien te financieren. Het is haar ambitie om komend jaar Europees Kampioen voor studenten te worden in en om ongeslagen blijven in de Duitse 1 Bundesliga.

Talentvolle sporters die studeren aan Wageningen University en die net niet op de steun van NOC*NSF kunnen rekenen, kunnen aanspraak maken op steun uit het Fonds Niels Smith. Het fonds steunt maximaal twee studenten per jaar. Sinds de oprichting van het fonds hebben zeven student topsporters steun ontvangen. Het Fonds Niels Smith wordt beheerd door het Wageningen Universiteits Fonds.