Persbericht

Sportbeurs voor twee studenten Wageningen University

Gepubliceerd op
22 april 2016

Twee studenten van Wageningen University krijgen dit jaar een sportbeurs van het Fonds Niels Smith. Dit zijn waterpoloër Max de Voogt (20) en atlete Eva Hovenkamp (19). Het fonds geeft jonge talentvolle topsporters een steuntje in de rug om hun passie te kunnen combineren met hun studie.

Max de Voogt is eerstejaars student Economie en beleid in Wageningen en speelt waterpolo bij de Utrechtse eredivisieclub UZSC. Met de heren werd hij vorig jaar kampioen. Ook zat hij in de selectie van het Nederlands team. Max waterpoloot al vanaf zijn elfde bij UZSC en werd als jeugdspeler diverse malen Nederlands kampioen. Hij wil de beurs graag gebruiken als bijdrage voor reiskosten (bijna iedere dag op en neer naar Utrecht) en trainingskampen waar hij een eigen bijdrage voor moet betalen.

Eva Hovenkamp is eerstejaars student Gezondheid en maatschappij en lid van atletiekvereniging Climax in Ede. Ze is meervoudig Nederlands kampioen bij de junioren op de 200 meter en kwam uit op jeugd EK’s en WK’s. Graag wil de sprintster deel gaan uitmaken van de 4x100 meter estafetteploeg. Eva kan de beurs goed gebruiken voor buitenlandse trainingsstages, materialen en reiskosten naar wedstrijden.

De sportbeurzen worden vrijdag 22 april om 17.00 overhandigd op universitair sportcentrum De Bongerd in Wageningen, door de oprichter van het fonds Marianne Remmers.

Fonds Niels Smith

Talentvolle sporters die studeren aan Wageningen University en die net niet op de steun van NOC*NSF kunnen rekenen, kunnen een aanvraag doen bij het Fonds Niels Smith. Het fonds steunt maximaal twee studenten per jaar. De beurs is bedoeld als bijdrage in de kosten voor materialen, trainingstages en reiskosten voor trainingen en wedstrijden. Sinds de oprichting van het fonds hebben 8 studerende topsporters steun ontvangen. Het Fonds Niels Smith wordt beheerd door het Universiteitsfonds Wageningen.