Nieuws

Staatssecretaris Dijksma gastspreker op PlantgezondheidEvent

Gepubliceerd op
17 februari 2015

Tijdens het jaarlijkse PlantgezondheidEvent van Wageningen UR Glastuinbouw en LTO Glaskracht Nederland is staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van Economische Zaken dit jaar gastspreker. Zij geeft tijdens het Event haar visie met betrekking tot de ontwikkeling van plantgezondheid voor de komende 10 jaar.

Het PlantgezondheidEvent vindt plaats op donderdag 12 maart, 12.45 - 20.00 uur, in Bleiswijk bij Wageningen UR Glastuinbouw. Tijdens deze bijeenkomst staat de vergroening van de glastuinbouw middels IPM (Integrated Pest Management) centraal. Glastuinbouwondernemers laten zich tijdens het PlantgezondheidEvent informeren over de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van geïntegreerde gewasbescherming (IPM). Welke kansen liggen er, wat zijn de Green Challenges en welke mogelijkheden zijn er voor de Green Deals. Onderzoeksresultaten en toekomstplannen van het innovatieprogramma ‘Het nieuwe doen in plantgezondheid’, vallend binnen de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmateriaal, worden nader toegelicht.

Workshops plantversterking

Er zijn diverse workshops over onder andere plantversterking via meststoffen, weerbare teelt en aanpak schimmels als meeldauw, bacteriën en diverse plagen, waaronder trips en luizen.

Bovendien telt een bezoek mee voor een verlenging van de spuitlicentie.