Stampvolle waaierzaal tijdens Dies Natalis (video)

12 maart 2018

De honderdste verjaardag van Wageningen University & Research trok meer dan duizend bezoekers. Op 9 maart was de officiële bijeenkomst met chemicus Lee Cronin van University of Glasgow in de hoofdrol.

Rector magnificus Arthur Mol beet het spits af en introduceerde chemicus Lee Cronin, hoogleraar aan University of Glasgow. Cronin vertelde over laboratoriumonderzoek naar het ontstaan van leven. Ondanks zijn ingewikkelde chemische benadering wist de aandacht van begin tot eind vast te houden. Zijn inspirerende presentatie leidde na afloop van de bijeenkomst voor de nodige discussies onder bezoekers.

Na de presentaties van drie talentvolle jonge wetenschappers van WUR volgde een muzikale onderbreking door jazztrio Levanter. De muziek zorgde voor een moment van reflectie en werd met groot applaus ontvangen.

Arthur Mol nam weer het woord en gaf een luchtige draai aan de benoemingen van vier nieuwe eredoctoren. Nog geboeid door het schouwspel kwam Carola Schouten het podium op. De Nederlandse vicepremier keek vooruit naar de toekomst en vroeg zich of we alles dat wetenschappelijk mogelijk is, moeten willen. Het antwoord van Louise Fresco sloot de officiële bijeenkomst af: ‘Uw vragen resoneren met onze ambities’.

Meer dan duizend bezoekers waren aanwezig op de Dies Natalis van WUR ©Guy Ackermans

Zie ok de fotoserie op Facebook.