Nieuws

Start bouw Unilever Global Foods Innovation Centre

Gepubliceerd op
31 augustus 2017

Op maandag 4 september wordt gestart met de voorbereidende bouwwerkzaamheden ten behoeve van de komst van Unilever op het huidige kavel van P4. Vanaf maandag 11 september is P4 in zijn geheel niet meer beschikbaar. De WUR plaatsen naast FrieslandCampina vallen niet onder P4 en blijven beschikbaar, dit gaat om 73 plaatsen.

Tijdens de opening van het academisch jaar op maandag 4 september is heel P4 niet beschikbaar voor bewoners van de campus, maar gereserveerd voor bezoekers van de opening.

De werkzaamheden vallen samen met de bouw van het parkeerdek op P1 waardoor het komende half jaar het parkeren op de campus verandert. Er zijn wel voldoende parkeerplekken beschikbaar maar deze liggen minder dichtbij de gebouwen waar bezoekers en medewerkers van onder andere Atlas en Radix normaliter gebruik van maken.

Deze parkeerplekken ontstaan door een tijdelijke parkeerplaats (200 plaatsen) achter Axis-Z. Verder wordt er actief doorverwezen naar de parkeerplaatsen P2 en P3, maar ook naar de 94 parkeerplaatsen naast Plus Ultra die nu nog niet intensief worden gebruikt. De parkeerplaatsen naast Plus Ultra en FrieslandCampina zullen op borden worden aangeduid als ‘tijdelijke parkeerplaats P4’. En zijn ook aangegeven op de digitale plattegrond van de campus.

Oplaadpalen elektrische auto’s

De oplaadpalen (met daarin per paal twee oplaadpunten) voor elektrische auto’s verhuizen tijdelijk van P4 naar andere locaties bij ESG en Leeuwenborch.
Exacte informatie hierover volgt zodra de oplaadpalen zijn geplaatst. Overige oplaadpalen staan op dit moment op P2, P3 en bij ESG. P1 krijgt wanneer het parkeerdek klaar is er nog 3 oplaadpalen bij.

Parkeergarage

De voorbereidende werkzaamheden voor het Global Foods Innovation Centre van Unilever duren tot en met november van dit jaar. Verdere informatie met betrekking tot de bouw wordt binnenkort bekend gemaakt. Naast de vier bouwlagen zal er ook een parkeergarage zijn met 300 parkeerplaatsen die ook beschikbaar zijn voor medewerkers en bezoekers van de campus.

Op 14 augustus jl is gestart met het bouwklaar maken van P1, de parkeerplaats naast Radix. Hier komt een parkeerdek waarmee P1 wordt uitgebreid tot 650 parkeerplaatsen. Het nieuwe parkeerdek is naar verwachting in februari 2018 gereed.