Nieuws

Start bouw parkeerdek, van parkeerplaats naar twee parkeerlagen

Gepubliceerd op
14 juli 2017

Aan de noordzijde van de campus, op P1 naast Radix, wordt vanaf maandag 14 augustus gestart met de bouw van een tweelaags-parkeerdek. Hiermee wordt deze parkeergelegenheid uitgebreid met ruim tweehonderd parkeerplaatsen tot in totaal zeshonderdvijftig parkeerplaatsen op P1. De bouw zal vijf tot zes maanden in beslag nemen.

Met het parkeerdek is een alternatief gevonden aan de hoofdroutes van de campus, de Bornsesteeg en Droevendaalsesteeg. De extra parkeerplekken worden gebouwd omdat er in de Business strip 200 plaatsen vervallen door de komst van Unilever en verwachte uitbreiding van de al aanwezige bedrijven.

Uiteraard zijn P2, P3 en P4 en de parkeerplaats bij Sportcentre de Bongerd gewoon beschikbaar. Daarnaast is er een tijdelijke parkeerplaats achter Axis beschikbaar die tijdens de bouw kan worden gebruikt.

Ontwerp parkeerdek


Er wordt een gevel gemaakt van hout en (klim)planten, ontworpen door Loos van Vliet, het bureau dat ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van het campus terrein. De planten zijn ook door hen geselecteerd samen met gebruikers van Radix en een ecoloog vanuit WUR.

Deze selectie wordt nog bekend gemaakt maar belangrijke criteria waren de zon en schaduwzijde van het gebouw, de beplanting in de omgeving, en of ze een link vormen met de onderzoeksvelden van WUR. Maar ook of de planten aantrekkelijk zijn voor insecten en geen hoge allergiewaarde hebben.