Persbericht

StartLife tekent overeenkomst met nieuwe partner; METRO GROUP

Gepubliceerd op
6 maart 2017

Op 6 maart heeft de stichting StartLife Holding (inclusief startHub Wageningen) een partnerovereenkomst getekend met METRO GROUP Wholesale and Food specialist. METRO GROUP is in Nederland bekend vanwege de Makro, groothandel voor ondernemers. De samenwerking is er op gericht om startups te ondersteunen bij het ontwikkelen van innovatieve FoodTech oplossingen. Het is een overeenkomst voor een periode van drie jaar; 1 maart 2017 tot 1 maart 2020.

Jan Meiling, Managing Director StartLife, over het belang van beide partijen bij dit partnerschap: "METROGROUP is een retail- en foodservice-bedrijf, dat actief is op het gebied van food. Dit soort bedrijven verkopen hun producten al zo’n 30 jaar op dezelfde manier, maar dat gaat veranderen in de nabije toekomst. Bedrijven proberen daar op in te spelen, maar dan moeten ze wel zicht hebben op nieuwe technologieën en nieuwe - vaak kortere - logistieke lijnen. Met het afsluiten van deze overeenkomst zit METROGROUP nu drie jaar lang boven op de nieuwe ontwikkelingen. Ze krijgen mee waar startups aan werken. Dat kunnen nieuwe producten zijn, maar ook een nieuwe manier van aanleveren of presenteren. Denk aan een krop sla, die ter plekke in de winkel groeit.”

Volgens Fabio Ziemssen, Head  Food Innovation METROGROUP, werkt deze overeenkomst voor beide partijen. “Startups verbonden aan StartLife krijgen op deze manier toegang tot winkels van METROGROUP. Het geeft hen de mogelijkheid om hun producten te testen in een echte winkelomgeving en om de verkoop van hun nieuwe producten te organiseren. Onze professionele klanten kunnen bovendien nieuwe business ideeën en marktkansen signaleren via het grotere en innovatieve assortiment.

Met deze samenwerking verbindt METROGROUP zich ook officieel als partner aan F&A Next, het match & deal making-evenement van food & agro-startups, dat jaarlijks in de maand mei op Wageningen Campus wordt gehouden.  Vanuit METRO Group wordt de samenwerking uitgevoerd door het team van HoReCa.digital. FoodTech innovatie is één van de belangrijkste terreinen van de nieuw gecreëerde dochtermaatschappij.

METRO GROUP, gevestigd in Düsseldorf, Duitsland, is een internationale groothandel, foodservice-bedrijf  en foodspecialist voor hun klanten in 35 landen in Europa en Azië. Bekende namen die deel uitmaken van Metro zijn Makro, Saturn, en Real. METRO GROUP heeft wereldwijd meer dan 150.000 werknemers. In 2015/2016 realiseerde de organisatie een opbrengst van  €37 miljard.
Meer informatie via www.metrogroup.de en https://wfsco.metrogroup.de/

StartLife helpt startende ondernemers in de sector Food en Agro bij het creëren van kansen en werk in deze sector en bij te dragen aan de ontwikkeling en toepassing van duurzame technologische innovaties. StartLife doet dit door middel van leningen, haalbaarheidsonderzoeken, onderwijsactiviteiten, netwerkcontacten, coaching en actieve ondersteuningsprogramm’s van startups door experts. Wageningen University & Research is één van de partners van StartLife.

StartHub Wageningen is een community en incubator voor ondernemende bachelor-, master- en PhD-studenten en net afgestudeerden met een business-idee. StartHub organiseert interactieve workshops, financiering, huisvesting en biedt coaching door experts. Bij het opzetten van een business kunnen starters gebruik maken van een netwerk met professionals o.a. van Wageningen University & Research.