Nieuws

Steeds vaker aaltjes vinden op aaltjesschema.nl

Gepubliceerd op
16 januari 2015

De website aaltjesschema.nl wordt steeds vaker bezocht.
Niet alleen het aantal bezoeken stijgt gestaag, ook het aantal gemaakte schema’s en het aantal landen van waaruit bezoekers de site gebruiken vertoont een opgaande lijn. Op de website aaltjesschema.nl van Wageningen UR is alle informatie te vinden die nodig is bij het herkennen en beheersen van aaltjes.

Nederland is koploper met ruim 7.200 bezoeken en 67.000 bezochte pagina’s sinds anderhalf jaar geleden de nieuwe website online ging. België en Duitsland volgen met respectievelijk 1.000 en 300 bezoeken en 7.500 en 1.500 bezochte pagina’s. Daarnaast staan Brazilië, de Verenigde Staten en Rusland in de Top 10 en wordt de website sinds kort ook benaderd vanuit Mexico, Vietnam en Chili.

Bezoeken website aaltjesschema.nl t/m december 2014
Bezoeken website aaltjesschema.nl t/m december 2014

De gebruikers zijn zowel particulieren als afkomstig uit onderzoek, advies, onderwijs, keuringsinstanties en industrie/retail. De meeste buitenlandse gebruikers hebben waarschijnlijk Nederlandse roots. De site is immers in het Nederlands. Hoewel een Zweedse gebruiker vertelde dat hij via Google Translate achtergrondinformatie krijgt.

Aaltjes herkennen en  beheersen

Aaltjesschema.jpg

Op de website aaltjesschema.nl van Wageningen UR is alle informatie te vinden voor het herkennen en beheersen van aaltjes. Deze informatie is onafhankelijk en op onderzoek gebaseerd. De bezoeker kan een eigen aaltjesschema aanmaken met daarin de belangrijke gewassen. Het schema toont in kleuren hoe sterk bepaalde gewasculturen door verschillende aaltjessoorten beschadigd kunnen worden en in symbolen hoe sterk deze aaltjes zich kunnen vermeerderen. Elk vakje in het aaltjesschema bevat een link naar achtergrondinformatie en schadebeelden specifiek voor de gewas-aaltjescombinatie.