Nieuws

Steptember 2020: Zet je reistijd in voor extra stappen!

Gepubliceerd op
11 augustus 2020

Al een aantal jaren nemen we deel aan Steptember. En het werkt. Ieder jaar weer nemen meer mensen van Wageningen University & Research deel. En dat is nodig, want wist je dat de meeste mensen tijdens een werkdag maar 3.000 stappen zetten en nu met het thuiswerken waarschijnlijk nog minder? En dat je er 10.000 nodig hebt voor een gezonde leefstijl? Geen wonder dat we niet zo fit zijn als we zouden willen. Wanneer je de hele dag zit, is het ook niet makkelijk om genoeg te bewegen.

Nu we in deze coronatijd thuiswerken kun je je oorspronkelijke reistijd inzetten voor extra stappen voor dit doel! Om je extra te motiveren kun je een persoonlijk loop- of fietsschema laten opstellen door een van de twee docenten van Sports Centre de Bongerd (SCB) en voormalige topatleten: Tonnie Dirks (15-voudig Nederlands Kampioen op verschillende langeafstandsnummers) en Casper Helling (2007-2015 Werelduurrecordhouder Schaatsen met 41.969 meter; tweevoudig winnaar alternatieve Elfstedentocht en wielrenner).

Steptember 2020

Ga jij de uitdaging aan met je team?

Doe van 1 tot en met 28 september mee aan Steptember en zet 10.000 stappen per dag. Wandel, zwem, fiets en help mee om mensen met cerebrale parese te ondersteunen door je te laten sponsoren voor je prestatie!

Een team bestaat bij voorkeur uit vier deelnemers. Als je geen compleet team bij elkaar kunt krijgen of wanneer je nog een team zoekt, dan kun je contact opnemen met Henri ten Klooster. Je kunt je ook inschrijven als team van 2 of 3 personen, maar de ervaring leert dat een teamgrootte van 4 personen het meest stimulerend werkt.

Voordelen van deelnemen aan Steptember:

  • Het verbetert de gezondheid en welzijn van deelnemers
  • Het vergroot de productiviteit
  • Stimuleert teamwork en samenwerking
  • Ondersteunt een goed doel

Meer informatie en aanmelden

Steptember

Het Sports Centre de Bongerd en Corporate Human Resources vinden het daarom belangrijk om ook in 2020 bij de landelijke actie ‘Steptember’ deel te nemen. We hopen daarom dat jullie dit jaar weer massaal gaan deelnemen!

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.