WBVR en Ceva vormen strategische alliantie tegen wereldwijde dreiging van (her)opkomende ziekten

Strategische alliantie tegen wereldwijde dreiging van (her)opkomende ziekten

6 juni 2018

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) en Ceva Santé Animale (Ceva) hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd voor de ontwikkeling van vaccins ter bestrijding van (her)opkomende besmettelijke dierziekten, zoals Rift Valley fever en influenza. Naar schatting 75 procent van de nieuwe besmettelijke ziekten bij de mens komt voort uit dierlijke besmettingsbronnen. Dit nieuwe Research & Development-platform is een uitstekend voorbeeld van de manier waarop de publieke en private sector kunnen samenwerken.

Professor dr. Ludo Hellebrekers, directeur van WBVR, benadrukte dit punt: "Deze publiek-private samenwerking (PPS) op het gebied van diergezondheid biedt een schitterende kans om onze ‘One Health’-aanpak voor de beheersing van opkomende en heropkomende besmettelijke ziekten verder te versterken. Beide partners zijn zeer deskundig op het gebied van de geselecteerde projecten en we denken dat dit grote voordelen gaat opleveren voor volksgezondheidsautoriteiten over de hele wereld."

Voor een betere wereldgezondheid is samenwerking onmisbaar

Na de ondertekening vertelde dr. Marc Prikazsky, president en CEO van Ceva: "Wij zijn heel blij met deze strategische alliantie met Wageningen Bioveterinary Research, dat zo'n uitstekende reputatie heeft op het vakgebied van besmettelijke dierziekten. De beheersing van opkomende ziekten ligt buiten het bereik van individuele bedrijven, instellingen of zelfs overheden. Voor een betere wereldgezondheid is samenwerking onmisbaar. De expertise die wij binnen Ceva hebben ontwikkeld, willen we heel graag delen om de gezondheid en het welzijn van iedereen te verbeteren."

Marc Prikazsky (Ceva's Chairman & CEO) en Martin Scholten (Directeur Animal Sciences Group Wageningen University & Research)
Laboratory Facilities Wageningen Bioveterinary Research

Zoltan Penzes (Global Director, Bio R&D Ceva) en Ludo Hellebrekers (Directeur Wageningen Bioveterinary Research
Ceva and WBVR