Studenten bezoeken Bijlmerbajes (+video)

10 april 2018

Op 6 april bezochten 21 studenten van over de hele wereld de voormalig Bijlmerbajes. Ze doen mee aan de ontwerpwedstrijd 'Design the Ultimate Urban Greenhouse' voor een verticale stadskas in één van de oude Bijlmertorens.

De renovatie van de toren is onderdeel van de herontwikkeling van de hele gevangenis. Er komen 1350 woonruimtes, ateliers voor kunstenaars en kantoren voor start-ups. De nieuwe Bijlmertoren moet een groen karakter geven aan het gebied, mogelijk in de vorm van een verticale stadskas.

De wedstrijd wordt georganiseerd door WUR in het kader van het honderdjarig jubileum dit jaar. Of de architect het winnende ontwerp opneemt in de renovatie, blijkt na de prijsuitreiking op 28 augustus dit jaar.