Study visit Wakayama University, Japan

Study visit georganiseerd voor Wakayama University, Japan

23 maart 2016

Op 21 en 22 maart 2016 bezocht een delegatie van Wakayama Universiteit Wageningen UR. De delegatie was vooral geïnteresseerd in de verwerking van levensmiddelentechnologie en de invloed van voeding op ouderen.

Aanleiding van het bezoek

De Wakayama regio staat op de tweede plaats in Japan, als fruitteeltproducent van onder andere de Japanse abrikoos, kakifruit en mandarijn. Hoewel er hoge kwaliteit vruchten worden geproduceerd, zijn er weinig universiteiten in de regio die onderzoek verrichten naar de verwerking van fruit. In de toekomst zouden landbouwbedrijven en Japanse landbouwcoöperaties in de Wakayama regio graag de samenwerking met onderzoekslaboratoria in het buitenland aangaan, waaronder Wageningen UR om de verwerking van fruit te verbeteren en bevorderen.

Programma

Account manager Azi√ę van Wageningen UR, Arjo Rothuis had Wageningen Academy gevraagd een tweedaags programma te ontwikkelen voor de delegatie. Op de ochtend van de eerste dag toonde Henry Boerrigter de delegatie de post-harvest faciliteiten voor onderzoek van Wageningen UR en Ariette Matser leidde hen via de voedselketen hal. In de middag presenteerde Jan Hassink groene initiatieven (zorgboerderijen) voor senioren met dementie, waaronder een rondleiding bij zorgboerderij Hoeve Klein Mariendaal in Arnhem. Op de ochtend van de tweede dag, heeft de delegatie een bezoek gebracht aan Food Valley. In de namiddag stond een bezoek aan het Ziekenhuis de Gelderse Vallei op het programma om meer informatie op te doen over de Alliantie Voeding Gelderse Vallei. Ondine van de Rest bracht de delegatie op de hoogte over de invloed van eten met betrekking tot de functionaliteit van de hersenen. Jacqueline Klein Gunnewiek presenteerde NutriProfile, inclusief een rondleiding door het lab.

Wakayama University delegatie en Denise Spiekerman (Wageningen Academy)
Excursie bij naoogst-technologie onderzoeksfaciliteiten Wageningen UR