Succesvol Seminar: Gezond eten voor ouderen, lekker belangrijk?!

26 november 2015

Op dinsdag 24 november heeft de eerste editie van het seminar gezond eten voor ouderen, lekker belangrijk?! plaatsgevonden in Wageningen.

Het seminar stond in het teken van gezond eten voor ouderen. Gedurende de dag leerden professionals uit de levensmiddelenindustrie en retail alles over het koopgedrag, eetgewoonten en de voedselbeleving van de oudere consument. De achtergrond van de 19 deelnemers was zeer divers: van overheid, bedrijfsleven tot wetenschap. Dit resulteerde in boeiende groepsdiscussies.

Tijdens de presentaties kwamen onder andere de volgende vragen ter sprake: Hoe stimuleer je een gezonde productkeuze? Hoe kan hierop worden ingespeeld? Daarnaast kwamen onderwerpen als voedingsbehoeften, smaak- en geurbeleving en ICT applicaties aan de orde. De dag werd afgesloten door Hans Everse, die de deelnemers zelfgemaakte hapjes liet proeven: bijvoorbeeld zeewater en Zeeuwse bolussen.

De deelnemers luisteren nog aandachtig, terwijl de Zeeuwse bolussen worden klaargemaakt.

Meer weten over dit seminar?

De volgende editie van dit seminar wordt in 2016 georganiseerd. Let op, de genoemde datum is indicatief. Deze zal zo spoedig mogelijk gecommuniceerd worden. Op onderstaande pagina vindt u meer informatie en/of kunt u interesse tonen in de komende editie: