Nieuws

Succesvolle eerste editie van de SummerCourse Dutch Dairy Chain

Gepubliceerd op
4 september 2015

Eind augustus was het zover: de eerste editie van de Summer Course Dutch Dairy Chain vond van 25 tot 28 augustus plaats in Leeuwarden.

In vier dagen leerden internationale professionals uit de zuivelindustrie alles over de Nederlandse zuivelketen. Onder leiding van cursusleider Kees Lokhorst kwamen thema’s als diervoeding, sensortechnologie, melkverwerking en de internationale zuivelmarkt aan bod. Daarnaast stonden een bezoek aan de Dairy Campus en FrieslandCampina op het programma.

De 10 deelnemers waren afkomstig uit Taiwan, België, Duitsland en Nederland en werkzaam in de veevoeding industrie, zuivelverwerking, zuiveltechniek, onderwijs en het onderzoek.
De diversiteit in achtergrond resulteerde in boeiende groepsdiscussies, waarbij de deelnemers zowel van de lezingen als van elkaar leerden. De deelnemers waren enthousiast over de diversiteit van het programma, waarin universitaire docenten en sprekers uit het bedrijfsleven elkaar afwisselden. Ze beoordeelden de cursus na afloop dan ook unaniem als (zeer) goed.

“We hebben de cursus opgezet omdat we graag een programma willen aanbieden dat inzicht geeft in de succesfactoren van de Nederlandse zuivelketen. Het is fijn om te merken dat we in die opzet zijn geslaagd”, vertelt programmamanager Maaike de Vries. “We nemen de ervaring van dit jaar mee om het programma volgend jaar nog verder te optimaliseren”.

Volgend jaar wordt deze cursus opnieuw georganiseerd. Wilt u er ook bij zijn?