Nieuws

Succesvolle masterclass Moderne veredelingstechnieken in de sierteelt

Gepubliceerd op
23 november 2016

Van 14 tot 18 november hebben 20 deelnemers de eerste editie van de masterclass ‘Gebruik van moderne veredelingstechnieken in de sierteelt, een wereld te winnen’ gevolgd. De masterclass onder leiding van Frans Krens en Paul Arens van Wageningen University & Research, Plant Breeding was snel volgeboekt. De ontwikkeling van deze masterclass is financieel ondersteund vanuit de Topsector T&U.

Programma

Professionals actief in de ververedeling van snijbloemen, potplanten, struikgewassen en bomen werden ondergedompeld in de wereld van biotechnologie en merkers. De link met de dagelijkse praktijk en de gevolgen voor de  bedrijfsinrichting werden onderling bediscussieerd. Een blik in de veredelings- en R&D-keuken van de gastsprekers uit de aardappelsector en de bezochte bedrijven tijdens de excursies leverden nieuwe inzichten op. Door middel van groepswerk werden deelnemers uitgedaagd in hun zoektocht naar de vertaling van wetenschappelijke kennis en beschikbare technieken naar hun eigen praktijksituatie. Gelukkig was er ook voldoende tijd voor ontspanning tijdens het diner en de afsluitende netwerkborrel.

Ervaringen

Joost Kos (Head R&D Flowers bij Syngenta) vond het fantastisch om samen met enthousiaste wetenschappers en vakgenoten de technische mogelijkheden te bespreken om de internationale bloemenindustrie verder te versterken. Voor Ruud Brinkkemper (General Manager bij PanAmerican Seed) was de masterclass zeer nuttig om meer kennis van de moderne veredelingstechnieken te verkrijgen. Henrik Rietberg (veredelaar bij Eden’s Creations) vond het ook een leerzame week. Zie ook de testimonials in het blauw.

Voor cursusleiders Frans Krens en Paul Arens, was het een zeer geslaagde 4-daagse masterclass: “de deelnemers hebben zich geweldig ingezet en ze waren reuze enthousiast. Hierdoor hebben we veel kunnen doen”. Frans Krens vond het een leuke groep om mee te werken, door de diversiteit in de groep ontstonden er leerzame interacties.

Vervolg

Geïnteresseerden voor de volgende editie, naar verwachting in het najaar van 2017, kunnen reeds ‘interesse tonen’ op onze website. Bij het bekend worden van de exacte nieuwe cursus datum en het programma, wordt u dan direct geïnformeerd.

Heeft u vragen? Neem contact op met programmamanager Monique Tulp. Meer informatie over de masterclass vindt u hier.

Deelnemers aan de Masterclass Moderne veredelingstechnieken in de sierteelt, 2016 editie