Geslaagde editie cursus Voedselwetgeving

Nieuws

Succesvolle, nieuwe cursus voedselwetgeving

Gepubliceerd op
31 oktober 2016

Op 12 en 13 oktober hebben 27 deelnemers onze nieuwe cursus ‘Voedselwetgeving’ gevolgd. In dit artikel een kort verslag van het 2-daagse programma.

Programma

De cursus stond onder leiding van prof. mr. dr. Bernd van der Meulen (hoogleraar levensmiddelenrecht bij Wageningen University & Research) en Nicky de Wildt (MSc, unit manager advies bij N&S Quality Consultants B.V.). Op het programma stonden de onderwerpen aansprakelijkheid, chemische en microbiologische contaminatie, levensmiddelenhygiëne, novel foods, importing foods into the EU (Engelstalige presentatie), verpakkingsmaterialen en etikettering. Bijzonder aan dit programma was de vertaling van wetenschappelijke kennis naar de praktijk. De deelnemers werden uitgedaagd om door middel van groepswerk het geleerde meteen toe te passen. Natuurlijk was er ook voldoende tijd voor ontspanning tijdens het diner en de afsluitende netwerkborrel.

Testimonials

Voor cursusleider Bernd van der Meulen, was het een zeer geslaagde twee daagse cursus: “de deelnemers hebben zich geweldig ingezet en ze waren reuze enthousiast. Hierdoor hebben we veel kunnen doen”. Nicky de Wildt: “Naast de theoretische aspecten zijn tijdens de cursus veel zaken aan bod gekomen uit het werkveld van de deelnemers. We hebben echt gekeken naar de implementatie van de wetgeving. Ook de diversiteit aan deelnemers (en dus de diverse perspectieven) had een grote toegevoegde waarde. We kunnen terugkijken op twee interessante dagen, mede door het enthousiasme van de cursisten.

Willem-Paul (Mybusinessmedia), één van de deelnemers: “de cursus Voedselwetgeving van Wageningen Academy heeft mij een heel waardevol overzicht gegeven van de regelgeving waar je als voedingsmiddelenproducent rekening mee moet houden. Ook gaf de cursus een inzicht in de motor achter alle regels: voedselveiligheid. De opgedane kennis helpt mij om het kennisgebied wetgeving bij vakblad VMT naar een hoger niveau te brengen.”

Vervolg

Geïnteresseerden voor de volgende editie, naar verwachting in het najaar van 2017, kunnen zich vrijblijvend registreren door ‘interesse te tonen’ op onze website. Bij het bekend worden van de exacte nieuwe cursus datum, wordt u als eerste geïnformeerd en heeft u een voorrangpositie voor inschrijving van de cursus.

Heeft u vragen? Neem contact op met programmamanager Liesbeth Vallinga. Meer informatie over de cursus vindt u hier.