Wageningen Academy, summer schools

Succesvolle summer school periode

15 september 2016

Afgelopen zomer zijn er diverse summer schools georganiseerd door Wageningen Academy, een onderdeel van Wageningen University & Research (WUR). Een drietal hiervan betrof ‘plant’ gerelateerde onderwerpen, georganiseerd voor verschillende doelgroepen.

Green Genetics
Deze summer school is een unieke samenwerking tussen diverse zaadbedrijven en de WUR. Een week lang kregen 3de en 4de jaars bachelor studenten de kans om kennis te maken met de veredelingswereld. De studenten zijn sterk gemotiveerd –ze offeren een week van hun vakantie tijd op- om een beter beeld te krijgen van de sector. Het programma is een mix van colleges in Wageningen en excursies naar diverse zaadbedrijven, zowel sierteelt als gewasteelt. Eerdere edities wezen uit dat studenten inderdaad op basis van de summer school ervoor hebben gekozen om werkzaam te worden in de sector en ook regelmatig besluiten een minor of master te volgen aan de WUR. Kortom een uniek en waardevol programma!

Protected Horticulture
Een internationaal georiënteerde summer school , waarbij deelnemers van over de hele wereld kennismaken met de Nederlandse tuinbouwsector. Twee weken lang krijgen deelnemers kennis aangeboden, doormiddel van colleges, practica en enkele bedrijfsbezoeken. Hierbij ligt de nadruk op de kennis van de WUR en theoretische uitleg met praktische oefeningen. Voor deelnemers een unieke kennismaking met de vooruitstrevende en productief hoogwaardige Nederlandse tuinbouw sector en gerelateerde onderzoek ontwikkelingen.

Plant phenotyping
Dit jaar voor het eerst in Nederland georganiseerd en direct een groot succes! Deze summer school is een samenwerking tussen de University of Nothingham en de WUR. De focus ligt volledig op plant phenotyping en de mogelijkheden die het biedt. Deelnemers zijn onderzoekers of technische experts werkzaam binnen (internationale) veredelingsbedrijven. De summer school valt binnen het EU-financiering project ‘The quest for tolerant varieties: phenotyping at plant and cellular level (FA1306)’, waardoor een aantal deelnemers met beurs konden deelnemen.

Deze drie summer schools zullen volgend jaar zeker weer op ons programma staan. Meer informatie over de 2016 edities of over de inhoud van de summer schools? Lees de losse artikelen op de site van Wageningen Academy, in het Engels. Hier vindt u ook contact gegevens, mocht u vragen of interesse hebben.