Nieuws

Sugar: Make it Work wint Public-Private-Partnership Award 2014

Gepubliceerd op
20 november 2014

Met het project ‘Sugar: Make it Work’ ontving Sytze de Bruin samen met partners de Public-Private-Partnership Award 2014. Deze PPP zorgt voor duurzame oplossingen in de suikersector in Rwanda, waaronder een beter watermanagement om overstromingen te verminderen. Dit resulteert in vruchtbaarder land, betere oogst en een grote toename van werkgelegenheid.

De overheid bezuinigt steeds meer op ontwikkelingssamenwerking. Subsidies voor non-profit organisaties worden teruggedraaid. Als alternatief slaan overheid, non-profit en het bedrijfsleven de handen ineen om problemen in ontwikkelingslanden samen aan te pakken. Hoe? Door niet te denken in problemen, maar in business kansen, onder het motto Don’t donate, but invest and collaborate. Vanuit deze gedachte wordt de Partnership Verkiezing georganiseerd. De deelnemers waren afkomstig uit 21 bedrijven, waaronder Ahold, Unilever en Nuon. Het traject werd dit voorjaar gelanceerd door minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking en Paul Polman, CEO van Unilever.

Het project ‘Sugar: Make it Work’ is een samenwerking van TechForce Innovations (lead partner), de leerstoelgroep Geo-informatiekunde en Remote Sensing, CDI, Royal HaskoningDHV, Kabuye Sugar Works, Milan Innovincy, Karisimbi Business Partners, BiD Network, het ministerie van Landbouw van Rwanda en het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. “In de komende tien jaar willen we door een verbetering van het watermanagement en met behulp van remote sensing-technieken die wij ontwikkelen de suikeropbrengst verdubbelen,” zegt Sytze de Bruin. “Wij werken vanuit onze leerstoelgroep aan het onderdeel crop monitoring ten behoeve van verbeterde oogstvoorspellingen, crop management en harvest scheduling. Zo krijgen boeren betrouwbare informatie, kunnen ze beter inspelen op veranderende omstandigheden, en wordt hun positie zekerder.”

Public_Private_Partnership_Award.png