Symposium meerwaarde watersport

24 november 2017

16 november werd tijdens een symposium het rapport ‘De meerwaarde van watersportactiviteiten voor mensen met een beperking’ gepresenteerd. Het rapport bevat de verslaglegging van de onderzoeken die de afgelopen twee jaar zijn uitgevoerd door de Wetenschapswinkel van Wageningen University & Research in opdracht van SailWise.

Deelname aan watersportactiviteiten en –vakanties is meer dan een onvergetelijke tijd op het water. De activiteiten hebben ook een meerwaarde voor het dagelijks leven op kortere of langere termijn: deelname draagt bij aan zelfredzaamheid, zelfvertrouwen, stressbestendigheid en het accepteren en weer opnieuw kennen van het eigen lichaam. Daarnaast zijn de deelnemers en vrijwilligers te spreken over de SailWise-aanpak, samen te vatten in ‘normaal wat normaal kan en speciaal wat special moet’.

Maar wat is nu precies de meerwaarde van deelname aan de watersportactiviteiten van SailWise? Met die vraag heeft SailWise de Wetenschapswinkel van Wageningen University & Research benaderd. Daarbij werd speciale aandacht gevraagd voor jongeren met een beperking (16 tot 30 jaar) en revalidanten.

Lees hier meer:

Lees hier meer over het symposium