TU Delft en WUR lanceren ‘stedenmaster’

7 oktober 2016

Wageningen University & Research en de TU Delft willen in 2017 een gedeelde master lanceren. De opleiding Metropolitan analysis, design and egineering gaat over stedelijke vraagstukken, zoals het klimaatbestendig maken van steden.

De universiteiten vragen half oktober officieel een accreditatie aan bij de Nederlands-Vlaams Accreditatie Organisatie (NVAO). Na uiterlijk zes maanden wordt duidelijk of de accreditatie wordt verleend. De master zou dan in september 2017 moeten starten.

Komend jaar vindt nog geen grootschalige studentenwerving plaats, zegt opleidingsdirecteur Erik Heijmans in Resource. Wel wordt informatie passief aangeboden op bijvoorbeeld de WUR-site, met de disclaimer dat er nog geen accreditatie is. ‘We merken nu al dat heel veel mensen geïnteresseerd zijn.’ Heijmans hoopt dat de master voorzichtig start met een klein cohort van circa twintig studenten.