onkruidbestrijding met heet water

Nieuws

Themanummer onkruid op verhardingen is uit

Gepubliceerd op
21 augustus 2014

In 2015 komt er mogelijk een verbod op chemische onkruidbestrijding op verhardingen. Echter, hoe kies je als gemeente of bedrijf de meest effectieve en meest milieuvriendelijke methode? In het Tuin & Landschap themanummer 'Onkruid op verhardingen' wordt uitgebreid ingegaan op de stand van zaken met betrekking tot de regelgeving rond onkruidbestrijding op verhardingen. Daarnaast komen verschillende deskundigen aan het woord en worden alle alternatieve bestrijdingsmethodes besproken.

Alternatieve methodes

In het themanummer van Tuin en Landschap worden de alternatieve methodes van onkruidbestrijding op verhardingen behandeld, van stomen tot branden, en van borstelen tot heet water. Van elke methode  worden de voor- en nadelen, praktijkervaringen, milieueffecten en kosten besproken. Ook komen middelen op basis van (vet)zuren aan bod en wordt ingegaan op de discussie rond laag-risico stoffen.

Deskundigen

Verschillende deskundigen uit onderzoek en advies geven hun visie op dit thema. VHG voorzitter Rien van der Spek pleit vooral voor duidelijkheid vanuit de overheid.

Besluiteloosheid is funest voor de sector
VHG-voorzitter Rien van der Spek

Meer lezen

Naast de gedrukte versie is het themanummer ook als e-magazine te bekijken via de website van Tuin & Landschap (inloggen noodzakelijk). Losse nummers zijn te bestellen via ahoogenboom@hortipoint.nl  (€10, inclusief verzendkosten).Lees meer: