Theo Duteweerd, VIC Sterksel, manager

Nieuws

Theo Duteweerd nieuwe manager Varkens Innovatie Centrum in Sterksel

Gepubliceerd op
3 december 2015

Theo Duteweerd uit Mariënheem (Ov.) wordt per 1 januari 2016 de nieuwe manager van het Varkens Innovatie Centrum (VIC). Daarmee krijgt het VIC weer een fulltime manager, rechtstreeks uit de varkenshouderijpraktijk.

Duteweerd is momenteel nog vicevoorzitter van Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en penningmeester van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Hij legt deze functies per 1 januari neer om zich volledig te kunnen richten op zijn nieuwe taak. Theo Duteweerd volgt Han Swinkels op die de afgelopen anderhalf jaar als interim-manager werkzaam was bij VIC Sterksel.

VIC Sterksel is een van de innovatiecentra van Wageningen UR Livestock Research. Een belangrijke taak van de nieuwe manager is door intensieve samenwerking in de sector te bouwen aan een stabiele toekomst, zowel op het gebied van innovatie als financieel.

Annie de Veer, directeur Wageningen UR Livestock Research: “Wij zijn blij met de komst van Theo Duteweerd als nieuwe manager van Sterksel. Hij staat tussen de varkenshouders en heeft laten zien een goed oog voor innovatie te hebben. Hij is volgens ons bij uitstek in staat om met de sector stappen naar innovatie te zetten. De sector heeft het al langere tijd moeilijk en er wordt veel van het verandervermogen van de varkenshouders gevraagd. Wij denken dat VIC Sterksel bij dit proces een belangrijke rol kan vervullen.”