Persbericht

Tienduizendste student ingeschreven bij Wageningen University

Gepubliceerd op
10 februari 2015

Wageningen University heeft de tienduizendste student voor het studiejaar 2014-2015 ingeschreven. Rector Magnificus prof. Martin Kropff gaf bij deze gelegenheid aan de uit Griekenland afkomstige studente Aikaterini Boufea een fiets. Zij staat ingeschreven voor de Master-opleiding Bioinformatics. De bekendmaking vond plaats tijdens de winter-introductiedagen.

De mijlpaal van tienduizend studenten lag in het verschiet. Op de officiƫle datum waarop de Nederlandse universiteiten bekendmaken hoeveel studenten er staan ingeschreven, 1 oktober, bleek het aantal in Wageningen nog op 9550 te liggen. Door de instroom die per 1 februari plaatsvindt, steeg dit aantal tot tienduizend, inclusief bijvak- en uitwisselingsstudenten.

Van de huidige studentenpopulatie is circa een kwart afkomstig uit het buitenland, in totaal meer dan honderd landen. De belangrijkste herkomstlanden van de buitenlandse studenten zijn China, Griekenland en Duitsland. Vrouwen vormen een kleine meerderheid (55 procent). De studentenaantallen nemen elk jaar toe.

De studenten kunnen kiezen uit twintig bachelor en 29 master-opleidingen op het gebied van gezonde voeding en leefomgeving. Het onderwijs is kleinschalig en gespecialiseerd. Studenten kiezen vaak voor Wageningen vanwege de persoonlijke begeleiding. De docent-student ratio is 1:7. Ook de goede faciliteiten op de nieuwe campus worden gewaardeerd. Studenten kiezen in de Keuzegids Universiteiten, Wageningen University al tien jaar op een rij als de beste universiteit van Nederland. Ook internationaal scoort Wageningen hoog. Wageningen University is de beste universiteit ter wereld in de categorie 'agriculture' volgens de National Taiwan University Ranking (NTU). In de wereldranglijst van Times Higher Education staat Wageningen University op de 73e plaats. Volgens de QS World University Ranking behoort Wageningen University tot de 150 beste universiteiten van de wereld.


- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan