Tinka Murk benoemd tot hoogleraar Marine Animal Ecology aan Wageningen University

10 juli 2015

Wageningen University heeft prof. Tinka Murk benoemd tot hoogleraar Marine Animal Ecology (Ecologie van mariene dieren). De functie voor deze nieuwe leerstoel gaat in per 15 juli 2015. Tinka Murk was reeds persoonlijk hoogleraar Ecotoxicologie. De nieuwe leerstoel is ondergebracht bij de Animal Sciences Groep van Wageningen University.

Tinka Murk (1959) studeerde biologie aan de Universiteit Leiden. In 1989 werd zij universitair docent Milieutoxicologie aan Wageningen University, waar ze in 1997 promoveerde. Na in 2002 tot universitair hoofddocent te zijn benoemd volgde enige jaren later een persoonlijk hoogleraarschap Milieutoxicologie op basis van de hoge kwaliteit van haar onderzoek en onderwijs. Prof. Murk was sinds 2013 als hoogleraar Ecotoxicologie verbonden aan de leerstoelgroep Milieutechnologie en sinds 2006 part time bij het instituut IMARES. Zij begeleidt of begeleidde inmiddels 28 promovendi.

Tinka Murk