Tulpenbollen koken in nieuwsbrief Plant Life

Nieuws

Tulpenbollen koken in nieuwsbrief Plant Life

Gepubliceerd op
6 maart 2015

Aantasting door stengelaaltjes kan funest zijn voor tulpenbollen. En een warmwaterbehandeling, de standaardremedie bij narcis, krokus en andere bolgewassen, werkte tot voor kort niet bij tulpenbollen. Onderzoeker Martin van Dam van Wageningen UR ontdekte een verbeterd proces, dat uitkomst biedt. Het is te lezen in het hoofdartikel van het maartnummer van Plant Life, nieuwsbrief over het plantenonderzoek van Wageningen UR.

WWB tulpenbollen

Martin van Dam spitte voorgaande onderzoeken door en ging experimenteren. Uiteindelijk had hij succes. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het tulpenbollen koken voorlopig goedgekeurd als bestrijdingsmethode van tulpenstengelaaltjes.

Plant Life

BIOCOMES

De Europese Unie zet de komende jaren sterk in op Integrated Pest Management als strategie om plagen te bestrijden met zo min mogelijk synthetische middelen. Binnen het project BIOCOMES zoeken private partijen daarom samen met verschillende onderzoeksinstituten naar elf concrete biologische producten. Wageningen UR speelt een voorname rol binnen het project en Plant Life interviewt projectcoördinator Jürgen Köhl.

Plant Life

Verdienen aan stadslandbouw

Een slimme stadslandbouwer kiest voor een combinatie van verdienmodellen, blijkt uit een onderzoek van Wageningen UR. Onderzoeker Marcel Vijn vertelt er over.

Plant Life