Wageningen UR ontwerpt onderzoekscentra in Midden-Oosten

Nieuws

Wageningen UR ontwerpt onderzoekscentra in Midden-Oosten

Gepubliceerd op
13 februari 2015

Wageningen UR Glastuinbouw is betrokken bij de oprichting van twee onderzoekscentra in het Midden-Oosten (Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië). In beide landen speelt voedselveiligheid en voedselzekerheid een belangrijke rol. Deze aspecten vormen de basis voor de centra.

De realisatie van de centra bestaat uit verschillende fases. In samenwerking met de uiteindelijke gebruikers wordt de onderzoeksagenda voor de komende jaren opgesteld. Op basis van deze agenda en andere randvoorwaarden, zoals het budget, wordt het centrum ontworpen door Wageningen UR Glastuinbouw. Het ontwerp is vervolgens getenderd bij verschillende kassenbouwers.  De bouw en oplevering zijn de volgende fases voordat het onderzoek kan beginnen, waar Wageningen UR ook bij betrokken is.

Waterefficiƫnte voedselproductie

WaterefficiĆ«nte voedselproductie is het voornaamste onderzoeksthema in het Midden-Oosten. Substraatteelt met hergebruik van drainwater is hierbij uiteraard belangrijk. Maar meer nog zorgt  de koeling van de kassen in deze gebieden voor een hoge waterconsumptie. Verschillende koelsystemen worden wetenschappelijk vergeleken om een economische afweging te maken welk systeem het beste kan worden toegepast in deze regio.

Ontwerp onderzoekscentrum in Abu Dhabi
Ontwerp onderzoekscentrum in Abu Dhabi
Ontwerp onderzoekcentrum in Saudi Arabië
Ontwerp onderzoekcentrum in Saudi Arabië