Nieuws

Twee studenten naar internationaal food science congres na winnen Leniger Prijs 2016

Gepubliceerd op
12 oktober 2015

Anja Schröder en Frand van der Veer wonnen beide de 2016 Leniger Prijs en werden beloond met de kans voor het bijwonen van de IUFoST - World Congress of Food Science and Technology 2016 in Dublin. Hieronder vind u een kort verslag van hun ervaringen. Vorig jaar werden ze geselecteerd door het echtpaar Bruin-Kühn, de oprichters van het Leniger Bruin Kühn Fonds, om hun MSc thesis als poster te presenteren op het IUFoST - World Congress of Food Science and Technology.

Het Leniger Bruin Kühn Fonds stimuleert excellent onderwijs en innovatief onderzoek in de levensmiddelentechnologie en voedselveiligheid aan Wageningen UR en is opgericht in 2008. Naast de Leniger Prijs ondersteunt het fonds ook sabbaticals voor postgraduate onderzoekers en (associate) professoren uit Latijns-Amerika in de levensmiddelentechnologie of voedselveiligheid, met het doel lokale kennisinstellingen te versterken en docenten op te leiden. Daarnaast wil het fonds sabbaticals mogelijk maken voor internationaal gerenommeerde onderzoekers in de levensmiddelentechnologie of voedselveiligheid. Het fonds organiseert samen met Wageningen UR tevens colloquium series, met name voor mensen buiten de “levensmiddelenwereld” ter inspiratie van de levensmiddelentechnologie.

The Leniger Prize zal elke 2 jaar worden uitgereikt om studenten de gelegenheid te geven deel te nemen aan het tweejaarlijkse IUFoST congres.

Lees meer