Nieuws

Tweede onderzoekscentrum in het Midden Oosten in bedrijf

Gepubliceerd op
17 januari 2017

Eind 2016 is de tweede onderzoeksfaciliteit in Riyadh in het Midden-Oosten, ontworpen door de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research, in bedrijf genomen. Dit centrum is drie maal groter dan het centrum in Abu Dhabi.

Ook op deze locatie worden verschillende niveaus van technologie van low tech tot high tech onderzocht. Het primaire doel van het centrum is waterbesparing maar ook voedselveiligheid. Het centrum heeft speciale faciliteiten voor het onderzoek naar biologische bestrijding. De business unit Glastuinbouw leidt het technische en operationele team op. Voor het onderzoek wordt een apart team opgeleid, dat de komende jaren nauw gaat samenwerken met de business unit Glastuinbouw.

De onderzoeksresultaten zijn niet alleen interessant zijn voor het Midden Oosten, maar ook voor de rest van de wereld en ook Nederland, omdat het klimaat in deze regio heel stabiel is met name de zoninstraling. In
Nederland varieert de hoeveelheid straling elke dag, wat onderzoek lastig maakt. Verder is het mogelijk in de gesloten kassen exact de input van verschillende resources te analyseren, zoals bijvoorbeeld CO2-opname.

Dit alles maakt dit nieuwe centrum een unieke onderzoeksfaciliteit.