(executive) Seminars & Events van Wageningen Academy

Uitgelicht: De (executive) Seminars & Events van Wageningen Academy

1 juni 2016

In deze maandelijkse serie komen de directeur en programmamanagers van Wageningen Academy aan bod, zij zullen om de beurt het woord nemen en toelichting geven op zijn of haar portefeuille. Deze maand is Denise Spiekerman, programmamanager (executive) seminars en events aan de beurt. Zij geeft een toelichting op haar werkzaamheden en de ontwikkelingen op het gebied van (executive) seminars en events.

Waarom seminars & events programma’s

Onder de noemer (executive) seminars & events speelt Wageningen Academy in op de vraag van het (internationale) bedrijfsleven naar Wageningse kennis, maar daarnaast ook naar een brede beeldvorming van de gehele Nederlandse agri- en foodsector (het Nederlandse succesverhaal met de gouden driehoek; bedrijfsleven – kennisinstelling - overheid). Middels gerichte programma’s, zoals: study visits, experience tours, executive seminars, publieksevenementen en incompany programma’s wordt er maatwerk geboden en specifieke inhoud ontwikkeld, vaak samen met (internationale) partners.

Maatwerkprogramma’s

Programmamanager Denise Spiekerman is binnen Wageningen Academy de aangewezen persoon voor  maatwerkprogramma’s “Als eerste ga ik altijd in overleg met de klant om er achter te komen waar de behoefte ligt, op basis daarvan maak ik een passend programmavoorstel met lezingen van Wageningse experts en relevante bedrijfs- of locatiebezoeken. Deze combinatie past uitstekend bij de missie van Wageningen Academy ‘Today’s knowledge, tomorrow’s business’. Het gaat er om een goede vertaalslag te maken naar de praktijk van het bedrijfsleven. Voorbeelden van recente maaktwerkprogramma’s zijn;  promotie van de Nederlandse sector (Experience the success of the Dutch Agri & Food sector; a value-chain approach) bij de top van de Chinese agrifood bedrijven, een belevingsprogramma van de Nederlandse Zuivelketen voor Chinese boeren, een kennis- en ervaringsprogramma voor de provincie Wakayama (Japan) op gebied van ouderenzorg en voedsel in relatie tot de functionaliteit van hersenen en een programma op het gebied van precisielandbouw en irrigatie voor een groep ingenieurs uit India. We zien in de vraag naar deze op maat gemaakte internationale programma’s een enorme groei. Dat vind ik een hele mooie uitdaging waar ik me ook de komende tijd graag mee bezig houd!”

Groeiende vraag naar executive programma’s

Bij (senior) executives is een groeiende vraag naar seminars & events specifiek voor deze doelgroep. Wageningen Academy heeft al een aantal executive programma’s in portefeuille waar Denise Spiekerman zich mee bezig houdt, zoals het Wageningen World Executive Seminar (voorheen European Food & Agribusiness Seminar) voor CEO’s wereldwijd en het jaarlijkse Topdebat, een platform voor de Nederlandse top. Daarnaast worden er op dit moment diverse nieuwe programma’s voor executives ontwikkeld. De eerste programma’s  zullen naar verwachting volgend jaar aan het portfolio van Wageningen Academy worden toegevoegd. “Het is een bijzonder en leuk traject om nieuwe executive programma’s te ontwikkelen”, aldus Denise “hiermee kunnen we in de toekomst de doelgroep van de  (senior) executive nog beter bedienen”.

Denise Spiekerman gaat graag met u in gesprek, om in te gaan op de specifieke behoeften van uw bedrijf en deze te vertalen naar een maatwerkprogramma.

Denise Spiekerman op de Campus van Wageningen UR, met een maatwerkprogramma groep