Domein Markt & Beleid

Nieuws

Uitgelicht: Domein Markt & Beleid

Gepubliceerd op
29 april 2016

In deze maandelijkse serie komen de directeur en programmamanagers van Wageningen Academy aanbod, zij zullen om de beurt het woord nemen en toelichting geven op zijn of haar portefeuille. Deze maand is Liesbeth Vallinga, programmamanager Markt & Beleid aan de beurt. Zij schetst op persoonlijke wijze haar affiniteit met, werkzaamheden voor en de ontwikkelingen op het gebied van Markt & Beleid.

Liesbeth, de programmamanager

Wat gaat de tijd toch snel! Inmiddels ben ik alweer 2.5 jaar programmamanager op het domein Markt & Beleid bij Wageningen Academy. Na het afronden van mijn studie ‘Leisure, Tourism and Environment’ aan Wageningen Universiteit, had ik nooit kunnen bedenken dat ik verbonden zou blijven aan Wageningen UR. In eerste instantie lijken mijn huidige werkzaamheden dan ook ver weg te liggen van mijn opleiding. Niks is echter minder waar. De reden waarom ik toerisme ben gaan studeren is mijn nieuwsgierigheid naar landen, mensen, culturen en denkwijzen. Deze brede nieuwsgierigheid kan ik ook perfect in mijn baan als programmamanager kwijt. Het domein Markt & Beleid biedt mij de kans om  in contact te komen met - en meer te leren over verschillende maatschappelijke vraagstukken, bruggen te slaan tussen wetenschap en samenleving.

Markt & Beleid cursussen

Dat is ook te zien in het aanbod aan cursussen dat binnen het domein Markt & Beleid het komende jaar worden aangeboden. Naast het aanbieden van de bestaande cursussen zoals WTO en EU-Beleid zijn we ook druk met het ontwikkelen van nieuwe programma’s. Zo staat voor dit najaar de cursus ‘gezonde verleiding out-of-home’ gepland. In deze cursus gaan kijken naar hoe we gezond consumentengedrag kunnen stimuleren. Reserveer 17 november vast in je agenda!

Ook op het gebied van financiering zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuw programma.  In dit programma leren de deelnemers meer over  de mogelijkheden van alternatieve financiering. Leuk aan deze cursus is dat deelnemers zelf aan de slag gaan met het opstellen van een alternatief financiering plan zodat ze het geleerde meteen in de praktijk kunnen toe passen.

Uitdagingen

Het hele traject van het ontstaan van een idee tot aan een afgerond programma is iedere keer weer een nieuwe ervaring en uitdaging. Wat speelt er in de markt? Hoe kunnen we de kennis vertalen naar een programma? Welke onderwerpen gaan we behandelen? Hoe zetten we het in de markt? Dit zijn nog maar een paar vragen die de veelzijdigheid van mijn werkzaamheden aangeven.  De samenwerking met Wageningen UR collega’s (docenten), bedrijfsleven en overheid is cruciaal voor de totstandkoming van een succesvol programma en maken dat het werk iedere keer weer anders is. Als het programma dan eenmaal is afgerond en de deelnemers zijn tevreden en hebben veel geleerd, geeft dat elke keer weer veel voldoening. 

Mocht u naar aanleiding van dit artikel al vragen of suggesties hebben? Schroom niet om contact op te nemen met Liesbeth.

Liesbeth op de campus tijdens een Study Visit bezoek