Domein Voedsel

Uitgelicht: Domein Voedsel

4 oktober 2016

In deze maandelijkse serie komen de directeur en programmamanagers van Wageningen Academy aanbod, zij zullen om de beurt het woord nemen en een toelichting geven op zijn of haar portefeuille. Deze maand zijn Astrid Kuhlkamp en Liesbeth Vallinga, programmamanagers Voedsel aan de beurt. Zij gaan dieper in op het cursusportfolio van Voedsel, de huidige ontwikkelingen en kansen voor de toekomst.

Portfolio Voedsel

De foodwereld bruist! Het onderwerp voedsel is veel in de media, denk aan de wereldvoedsel problematiek maar ook aan persoonlijke voedingspatronen. Kortom een breed en zeer actueel onderwerp, waar veel over geschreven en gediscussieerd wordt. Wageningen Academy biedt de (wetenschappelijke) kennis vanuit Wageningen University & Research  aan met een vertaalslag naar de praktijk op dit onderwerp.

Huidige ontwikkelingen

Juist omdat er al zoveel kennis wordt aangeboden maakt Wageningen Academy zich sterk door onderscheidende programma’s aan te bieden, die zowel wetenschappelijke gefundeerd zijn als praktisch toepasbaar. Het komend half jaar staat er een ruim aanbod aan programma’s open met onderwerpen zoals: Voedselwetgeving, Foodstrategie & Marketing, Vitaliteit op de werkvloer, Gezonde verleiding out-of-home en ‘De smaak van succes’. Deze programma’s zijn ontwikkeld in samenwerking met onderzoekers en docenten van Wageningen Food and Biobased Research (voorheen FBR) en de Social Sciences group,.

Kansen voor de toekomst

Volgend jaar wordt het succesvolle programma ‘Personalised Nutrition and Health’ op 24 januari herhaald. Bekijk hier het filmpje dat TNO en Wageningen University & Research over dit thema hebben gemaakt. Daarnaast zijn we hard bezig met de ontwikkeling van een leergang Food: ‘Operational excellence en innovatie in de Agri-Food sector’.

Interactie mogelijkheden

Vindt u het leuk om ons te ontmoeten of eens mee te discussiëren over een voedsel thema? Donderdag 13 oktober zijn wij aanwezig op de Food Valley Expo. Daarnaast organiseren wij op  19 oktober in samenwerking met Wageningen Alumni een  Wereldlezing ‘Is worst de sigaret van de toekomst’ (gratis toegang maar wel even aanmelden).  Tot slot, nodigen wij u uit om de serie artikelen en nieuws items die wij de komende periode in het VMT magazine publiceren te volgen. Kortom, de Food wereld bruist  en Wageningen Academy biedt u  de mogelijkheid om ’zowel via open inschrijvingscursussen als via incompany trajecten hier kennis van te nemen. Benader ons gerust als u vragen of opmerkingen heeft!

Mocht u naar aanleiding van dit artikel al vragen of suggesties hebben? Schroom niet om contact op te nemen met Liesbeth of Astrid.