Uitgelicht: Toekomst visie Wageningen Academy

5 april 2016

In deze maandelijkse serie komen de directeur en programmamanagers van Wageningen Academy aanbod, zij zullen om de beurt het woord nemen en toelichting geven op zijn of haar portefeuille. Deze maand trapt Janine Luten, directeur van Wageningen Academy af. Zij schetst een tijdsbeeld van de ontwikkeling van Wageningen Academy en kijkt hierbij vooral vooruit naar de toekomst.

Ons aanbod

"Wageningen Academy profileert zich als dé opleider voor professionals in de agri & food sector, ze ontsluit hiermee de Wageningse kennis en vertaalt deze naar de dagelijkse situatie van haar klanten." Als directeur ben ik trots op ons huidige aanbod, zo bieden wij onder andere open-inschrijvings cursussen, incompany’s en study visits aan, maar ook online learning programma’s en summer schools. Onze cursussen worden al jaren zeer goed  beoordeeld door onze cursisten, zowel op inhoud als  uitvoering! Wageningen Academy heeft excellente kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Wageningen Academy richt zich voornamelijk op cursussen voor professionals werkzaam in de agri & food sector, waar het gaat om de typische  “Wageningse” kennis . Veelal vakinhoudelijke cursussen zoals diervoeding, plantenveredeling, maar ook een cursus als EU beleid. Hierbij wordt altijd de vertaalslag gemaakt van de academische kennis naar de  praktijksituatie van onze klanten.

Toekomst ontwikkelingen

Wageningen Academy ziet steeds meer vraag ontstaan bij executives naar “Wageningse” kennis. Diverse programma’s hebben we reeds ontwikkeld voor deze doelgroep zoals een executive course “global leadership in hortibusiness”. Voor de senior executives hebben we het Topdebat en organiseren we het Wageningen World Seminar (voorheen EFAS genoemd). Naar de toekomst toe zullen we steeds meer maatwerkprogramma’s organiseren voor executives zowel in Europa als in Afrika en China. We zijn momenteel de samenwerking aan het verkennen met business schools in binnen en buitenland om deze programma’s vorm te geven. Op deze manier willen we wereldwijd onze alumni en relaties werkzaam in de agri&food bedienen met een hoogwaardig aanbod aan Wageningse kennis.

Kortom zowel als (young) professional, executive of senior executive bent u bij Wageningen Academy aan het goede adres en willen wij u graag ondersteunen in uw professionele ontwikkeling. "Today’s knowledge; Tomorrow’s business!”

Janine in gesprek met een klant in China om een tailormade programma te bespreken.