UniversiTREE geplant bij Dairy Campus

UniversiTREE geplant bij Dairy Campus

1 juni 2018

Op 23 en 24 mei 2018 vond het tweedaagse symposium 'Biodiversiteit en Melkveehouderij' plaats bij Dairy Campus in Leeuwarden. Tijdens het symposium is de UniversiTREE geplant op het terrein. Daarnaast was er een kennismaking met een bijzonder kalfje genaamd Louise.

De UniversiTREE

De eerste dag begon met een speciaal moment. Namelijk met het planten van de UniversiTREE door burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone, gedeputeerde van de provincie Friesland Sander de Rouwe en bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research Louise O. Fresco. Dit is één van de 100 bomen die over de hele wereld worden geplant in het kader van het 100-jarig bestaan van Wageningen University & Research.

Kalfje Louise

Tijdens het symposium maakte Louise O. Fresco kennis met het kalfje dat geboren werd op de 100ste verjaardag van WUR op 9 maart 2018. Het naar haar vernoemde beestje is inmiddels al betrokken in een studie naar kalveropfok, InnoCalfConcept van Dairy Campus.

Louise

Symposium

Het symposium werd georganiseerd in het kader van het 100-jarig bestaan van Wageningen University & Research én omdat Leeuwarden-Fryslân in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is. De focus lag op de rol van biodiversiteit in de melkveehouderij, vanuit diverse invalshoeken benaderd: de weidevogel, boer, burger en koe.