Vanaf deze week te zien op de campus: Fashioning the Future

Nieuws

Vanaf deze week te zien op de campus: Fashioning the Future

Gepubliceerd op
7 september 2018

Deze week is de expositie ‘Fashioning the Future; Innovating textile value chains’ gestart.

In Impulse zijn dus de twee ‘sustainable outfits’ en een groot aantal video’s en samples van de onderzoeksprojecten te bekijken.
Bijvoorbeeld het project ’Textiel as Living Skin’ over het gebruik van algen, mycellium, en kombucha als alternatieve materialen en de impact op de dragers. Verspreid over de campus zijn de volgende items te zien:

  • In de Spot in Orion is er aandacht voor de ethische kant van de mode-industrie. Er hangt hier een enorm manifest voor een duurzame revolutie. Consumenten worden uitgedaagd na te denken over waar zij hun kleding kopen en wie deze kleding heeft gemaakt met de slogan: “Who made my clothes?”
  • In Orion zijn diverse video’s van ACT-projecten te bekijken. Altijd al een sustainable G-star jurk willen dragen? Doe dan in Orion een fotoshoot ’in’ een bijzonder exemplaar.
  • Op de brug van Orion naar Forum staan grote vlaggen met voornemens uit het State of Fashion Manifest als #no waste, #reuse, #fairness, #care, #tech en #essential.
  • In een tiny house tussen Forum en Orion is kleding te zien van de ontwerpers Viktor en Rolf. Zij ontwierpen voor Zalando met textielresten een nieuwe collectie.