Nieuws

Veel belangstelling voor 'Getekend'

Gepubliceerd op
16 januari 2018

Deze week doen vijftig studenten en medewerkers van WUR auditie voor de theatervoorstelling Getekend. Tien van hen krijgen een rol en staan in mei op de planken in de Junushoff.

Het stuk wordt gespeeld in het kader van het honderdjarig jubileum van WUR. De audities voor Getekend vinden plaats op dinsdag en donderdag deze week. Tien auditanten krijgen een rol in de theaterproductie. ‘Ik ben heel blij met zoveel inschrijvingen’, zegt Albert van Andel, regisseur van het stuk. ‘Jammer genoeg kunnen we maar tien mensen een rol geven.’

Getekend gaat over een groep studenten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij krijgen de keuze: de loyaliteit verklaren aan de bezetter en doorstuderen of tewerkgesteld worden in Duitsland. Reinier Noordzij, schrijver van het script, liet zich inspireren door het boek Loyaliteit in Verdrukking van Onno Sinke.

De vier hoofdrollen in Getekend worden vervuld door vier professionele acteurs. Onder hen Sven Bijma en Melissa Drost, die beiden eerder in de musical Soldaat van Oranje speelden. Drost vervult momenteel de rol van Sjors Langeveld in Nederlandse serie Goede Tijden, Slechte Tijden.

Volgende week beslist Van Andel wie meedoet aan de theaterproductie. In februari beginnen de repetities voor de spelers. De voorstelling wordt vier keer opgevoerd, 6 t/m 9 mei in de Junushoff in Wageningen.