Veiligheid eten van insecten nader bekeken

Nieuws

Veiligheid eten van insecten nader bekeken

Gepubliceerd op
21 maart 2016

Het gebruik van insecten in diervoeding en humane voeding kan een duurzaam alternatief zijn voor andere bronnen van eiwit en vet. Zeker wanneer in de toekomst mogelijk reststromen van supermarkten (producten die over de datum zijn) gebruikt mogen worden als insectenvoer.

Uitscheiding van chemische stoffen

Onlangs is Wageningen UR samen met een aantal bedrijven een onderzoek gestart om de kwaliteit van insecten voor gebruik in diervoeding en/of humane voeding te garanderen.
Zo kijken de onderzoekers naar bijvoorbeeld eventuele ophoping en/of uitscheiding van chemische stoffen door insecten bij het gebruik van nieuwe grondstoffen in insectenvoer.

Partners

Op dinsdag 15 maart 2016 vond de kick-off meeting van het project plaats. De partners in dit onderzoek zijn Proti-Farm R&D BV, Protix Biosystems, Koppert Biological Systems, ForFarmers en RIKILT Wageningen UR. Naast de bijdragen van deze bedrijven, wordt het project gefinancierd door het Ministerie van EZ middels de Topsector AgriFood.